Actueel


Kunst aan het Hof

3 t/m 7 maart 2021 staan geheel in het teken van Kunst aan het Hof

Kunst aan het Hof presenteert de nieuwste collecties kunst, antiek & design van 18 top galeries en kunsthandelaren in de statige Havezate van Hof van Saksen. Deze intieme kunstbeurs bestaat enkel uit PAN deelnemers die aankomend voorjaar graag in Nooitgedacht (bij Assen) hun relaties verwelkomen i.p.v. Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op kunstaanhethof.nl.Rode Hond op Hof van Saksen

Deze grote rode hond is op een missie. Op zijn rug draagt hij een fles met schoon drinkwater. Laarzen beschermen zijn
poten tijdens de reis. Wat is zijn doel? Hij trekt over een aarde die steeds warmer en droger wordt, om mensen te waarschuwen tegen klimaatverandering. Misschien is er nog iets aan te doen, als we er op tijd bij zijn?

Kunstenaar William Sweetlove maakte deze hond en nog veel meer beesten van plastic, een materiaal dat in de natuur heel langzaam vergaat. Vaak maken we er dingen van die je snel weer weggooit, zoals rietjes of bakjes om uit te eten. Maar de kunstenaar vindt dat je plastic alleen moet gebruiken voor dingen die altijd moeten bestaan. Zoals deze hond, die zelfs over honderden jaren nog hier op wacht zal staan.Helmantel-tentoonstelling in Drents Museum

Van 4 oktober 2020 tot en met 7 maart 2021 staant in de tentoonstelling "Henk Helmantel – Meesterschilder" de schilderijen van deze schilder uit het Groningse Westeremden centraal. Zijn meesterlijk geschilderde stillevens en kerkinterieurs genieten nationale én internationale bekendheid. In de grote tentoonstellingszaal van het Drents Museum zijn straks circa 60 schilderijen van Helmantel te zien. Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling zijn de voorwerpen die op de stillevens zijn afgebeeld en uit de persoonlijke verzameling van de kunstenaar komen.

 

Logo Drents Museum


Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden