Helmantel van Oost naar West

2018 wordt een bijzonder jaar voor liefhebbers van kunstenaar Henk Helmantel. Er worden maar liefst drie grote museale overzichtstentoonstellingen van deze kunstenaar georganiseerd. Hieronder een toelichting over de drie exposities en musea.
Meer informatie over Henk Helmantel en de beschikbare kunstwerken vindt u hier.
 
 
Chimei Museum, Taiwan
Henk Helmantel is de eerste Europese hedendaagse kunstenaar die een grote solo-expositie krijgt in het Chimei Museum. Dit toonaangevende museum bezit een belangrijke collectie westerse kunst van de 13de tot en met de 21ste eeuw en ontvangt jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers. In het prachtige gebouw zijn vier permanente expositieruimten te vinden, een sculpturenhal en een galerie voor tijdelijke exposities.
 
Van 25 januari 2018 t/m 25 februari 2019 worden er in het Chimei Museum 65 schilderijen uit Helmantels oeuvre getoond. Klik hier voor meer informatie over het museum. 
 
 
Exposities die de afgelopen periode plaats hebben gevonden:
 
Museum MORE, Gorssel
Onder de titel ‘De serene blik’ toont Museum MORE een prachtige selectie schilderijen van Henk Helmantel, in combinatie met werk van Floris Verster, Jan Mankes en Dick Ket. Deze vier realisten zijn voortzetters van een grote Hollandse kunsttraditie en vertegenwoordigen samen een eeuw van realisme op topniveau. De expositie omspant meer dan 120 kunstwerken en is te zien van 4 februari t/m 13 mei 2018.
 
Museum MORE is het grootste museum op het gebied van Modern Realisme in Nederland. Per jaar komen er in dit museum meer dan 100.000 bezoekers. Meer informatie over dit museum en de expositie vindt u hier.
 
 
 
Museum Gouda
Onder de titel ‘Geloof, Harmonie en Stilte’ organiseert Museum Gouda een
overzichtstentoonstelling van Henk Helmantel. De expositie bevat schilderijen uit de gehele periode van zijn 50-jarig kunstenaarschap van 1967 tot 2017.
 
Museum Gouda kiest voor een prikkelende opbouw door de kunstwerken te ordenen in kleurthema’s: rood, blauw en wit. Met deze bijzondere keuze laat het museum zien dat Helmantel een specifieke boodschap overbrengt met elk van deze kleuren.
De expositie is te bewonderen van 24 februari t/m 17 juni 2018. Klik hier voor meer informatie over de expositie en het museum.
 

Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden