Kunst van Jan Steen kopen? Verschillende sculpturen bij Collectie Harms!

U bent bij Collectie Harms aan het juiste adres als u geïnteresseerd bent in sculpturen van Jan Steen en deze wilt kopen. Allerhande menselijke figuren bevolken de wereld van Jan Steen. Hoekig, dun en gevleugeld, de ene keer omgeven door grote stenen, de andere keer balancerend op een klein platform. Een echte Jan Steen kopen? Dan kunt u dus één van deze scenario’s verwachten in zijn sculpturen. Niet alleen menselijke figuren maar ook fantasiewezens nemen een plaats in de kunstcollectie van Jan Steen. Zo heeft hij bijvoorbeeld in Groningen de kleine kikkervisjes gemaakt tegenover het café de Sigaar. Deze groeien langzaam op tot een gesnaveld kikker monster.

Wilt u kunst van Jan Steen kopen? Dan kunt u sculpturen verwachten waar veel natuurlijke materialen in voorkomen. Ook het traditionele en vakkundig bewerkte brons is te vinden in zijn sculpturen. Een sculptuur van Jan Steen neemt u mee in zijn rijke verbeelding. Een sculptuur van Jan Steen kopen kunt u doen bij Collectie Harms. Hiernaast zijn deze sculpturen te vinden op verschillende openbare plaatsen in heel Groningen.

Een kunstwerk van Jan Steen kopen? Bekijk de collectie bij Collectie Harms!

De techniek achter een sculptuur van Jan Steen!

Jan Steen is als kunstenaar veelzijdig te noemen. Hij hield zich niet alleen bezig met het maken van sculpturen maar was ook thuis in de aquarel- en schilderkunst. Wilt u kunst van Jan Steen kopen? Dan kunt u een sculptuur verwachten waarbij een breed palet aan materialen is gebruikt. Doordat Jan Steen opgegroeid is in het bosrijke Drenthe, is hout een logische materiaalkeuze gebleken. Niet alleen hout maar ook riet en gevonden kleine skeletten bezetten een deel van de sculpturen van Jan Steen. Erg gedreven in het werken met brons was Jan Steen ook. Wanneer Jan Steen met natuurlijke materialen werkte, stonden deze materialen eerst een tijd in het atelier. De gereedschappen om er een kunstwerk van te maken werden er pas bijgepakt wanneer hij er een vorm in begon te zien.

Een bronzen sculptuur van Jan Steen kopen? Neem contact op met Collectie Harms!

Een sculptuur van Jan Steen kopen? Balans en de aarde!

Volgens Jan Steen moet je iets doen met het feit dat je als mens op de aarde komt. Op een gegeven moment word je weer één met de aarde, dit idee vindt Jan Steen heel mooi. Wilt u een sculptuur van Jan Steen kopen? Dan zult u zien dat deze visie terug te vinden is in zijn kunstwerk. Zo zijn veel van zijn mensfiguren gevleugeld en staan op hun tenen, gestrekt in een poging om los te komen van de zwaartekracht. Ook kunt u sculpturen zien van Jan Steen in de trend van zwaartekracht en balans. Vliegend, zittend of balancerend zult u deze sculpturen vinden.

Één van de bijzondere sculpturen van Jan Steen kopen? Kom langs of neem contact op!

Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden