Over ons

 

Wie zijn wij?

Collectie Harms Rolde is al meer dan veertig jaar een professionele kunsthandel, gespecialiseerd in de veelzijdige stroming van het Hedendaags Realisme. Van kunstenaar Henk Helmantel wordt permanent een grote collectie schilderijen te koop aangeboden. Daarnaast vertegenwoordigt Collectie Harms andere bekende namen, waaronder Matthijs Röling, Wout Muller, Sam Drukker, Pieter Pander. Het overgrote deel van onze kunstenaars is afgestudeerd aan Academie Minerva te Groningen. Alle kunstenaars onderscheiden zich door hun techniek, lef en fantasie, waarmee ze de grenzen van het Realisme overstijgen.
 
  
 

Locatie: Hof van Saksen

Sinds juni 2016 is Collectie Harms Rolde gevestigd op Hof van Saksen in het sprookjesachtige Nooitgedacht. Dit buitengewone resort is geplaatst op ruim 65 hectare terrein, en kan rekenen op meer dan 800.000 overnachtingen per jaar. De kunstwerken van Collectie Harms Rolde hebben een prachtige locatie gevonden in de Havezate, ontworpen door architect Cor Kalfsbeek. De collectie is 7 dagen per week toegankelijk, van acht uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds. In de tuinen en langs de lanen van het park zijn diverse beelden uit onze collectie geplaatst.
Van plan een bezoek te brengen? Bekijk dan ook de pagina ‘Plan uw bezoek.
 

Exposities

Collectie Harms Rolde toont de wereld van het (Hedendaags) Realisme. Iedere kunstenaar interpreteert de realiteit op een andere manier. Dat resulteert in een breed scala kunstwerken, van fijnschilderkunst tot expressief. Om u een zo breed mogelijk palet te bieden, organiseert Collectie Harms Rolde eens per kwartaal een tijdelijke tentoonstelling op Hof van Saksen, met frisse, verrassende kunstwerken. Deze exposities bevinden zich in het souterrain van de Havezate. Meer informatie vindt u op onze pagina ‘Tentoonstellingen’.

Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden