Plan uw bezoek

 
 
Onze collectie met kunstwerken bevindt zich op Hof van Saksen in Nooitgedacht, Drenthe. De werken zijn te bewonderen in het hoofdgebouw, de Havezate. Op het 65 hectare grote terrein staan beelden opgesteld. Deze kunt u lopen met behulp van kunstroute (zie plattegrond, welke ook gratis verkrijgbaar is bij de entree van de Havezate).
 
  • Het park is vrij toegankelijk.
  • U hoeft zich niet te melden of uw bezoek aan te kondigen, u bent altijd welkom!
  • Het park is open van 7.00 uur tot 22.00 uur, 7 dagen per week.

Veel plezier met uw bezoek!

Jantine Harms & Grietinus Harms
Collectie Harms Rolde


Bezoekadres: 
Borgerderstraat 12
NL-9449 PA Nooitgedacht

 


Logo Hof van Saksen
 
Hof van Saksen
Sinds juni 2016 is Collectie Harms Rolde gevestigd in de Havezate van Hof van Saksen. Verspreid door het gebouw vindt u de topstukken uit onze collectie. In de Entreehal hangt het grootste stilleven van Henk Helmantel. Vlak ernaast exposeren we twee spectaculaire schilderijen van Sam Drukker. Of neem een kijkje in het Grand Café, waar u enkele topstukken van Ton Dubbeldam vindt. Onze wisselende tentoonstellingen hangen in het Souterrain. Verspreid over het 65 ha. grote terrein van Hof van Saksen vindt u verrassende sculpturen van bekende kunstenaars én nieuw talent. Wij heten u van harte welkom.
 
Om het meeste te halen uit uw bezoek aan Hof van Saksen, zetten wij hieronder alle faciliteiten en mogelijkheden op een rijtje. Zo kunt u van uw bezoek aan de collectie meteen een uitje maken.
Wilt u meer informatie over waar u welke kunstwerken kunt vinden? Bekijk dan hier onze Beeldenroute.
 
Terrein en parkeren
Het terrein van Hof van Saksen telt maar liefst 65 hectare en is bereikbaar via Borgerderstraat 12. U kunt kiezen uit vijf verschillende parkeerplaatsen. Parkeren op het terrein is altijd gratis. Voor daggasten is er een speciale parkeerplaats vlakbij het hoofdgebouw. Klik hier voor de plattegrond van het terrein. De Havezate vindt u bij nummer 1. Nummer 6 is de parkeerplaats voor daggasten. Overige parkeergelegenheden worden weergegeven met een P, gevolgd door een nummer.
 
Activiteiten
Op Hof van Saksen worden dagelijks veel verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Klik hier voor meer informatie. Voor vragen over activiteiten kunt u bellen met de Receptie: 0592- 245950.
 
Tafelen en borrelen
Hof van Saksen heeft verschillende restaurants en cafés met verschillende keukens en menu’s. U kunt uw bezoek dus altijd afsluiten (of beginnen) met een heerlijke lunch, borrel of diner. Het aanbod en de menukaarten kunt u hier bekijken. Let op: de openingstijden kunnen per week verschillen. Reserveren is mogelijk via de Receptie: 0592-245950.
 
 
Rustig en druk
Tijdens de schoolvakanties is het op Hof van Saksen vaak wat drukker. Mocht u dan in alle rust de collectie willen bezichtigen, dan raden wij u aan uw bezoek te plannen op een dinsdag, woensdag of donderdag. In het weekend is het vaak rustig van 10.00 tot 13.00 uur en in de namiddag of avond.

Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden